A Külügyi Műhely Szemle online megjelenésű tudományos folyóiratot 2019-ben közös erővel hozták létre a Külügyi Műhely Alapítvány tagjai és az ország számos egyetemén doktori tanulmányaikat végző hallgatók. A Külügyi Műhely Szemle célja, hogy tudományterületi kötöttségek nélkül feldolgozza a világban zajló eseményeket az alábbi rovatok mentén:

• Biztonsági tanulmányok
  • Európai tanulmányok
  • Nemzetközi gazdaságtan
  • Regionális tanulmányok
  • Nemzetközi jog
  • Nemzetközi szervezetek
  • Diplomácia
  • Magyarország külkapcsolatai
  • Magyar nemzetpolitika

A Külügyi Műhely Szemle kéziratokat fogad minden olyan kutatótól és szakembertől, akik kutatási területe a fent ismertetett rovatok valamelyikéhez hozzákapcsolható. Célunk, hogy a tudományosság szigorú kritériumait betartva biztosítsunk publikálási lehetőséget mindazok számára, akik szélesebb közönség előtt is szeretnék ismertetni kutatási eredményeiket. A Külügyi Műhely Szemle ISSN számmal rendelkező tudományos folyóirat, a kéziratok kollegiális lektorálás (double blind review) módszerrel kerülnek áttekintésre, továbbá az egyes tanulmányok DOI azonosítóval kerülnek publikálásra. A Külügyi Műhely Szemle megjelenési gyakorisága évente kettő alkalom.

A publikálás feltételeiről az alábbi hivatkozáson tájékozódhat:

Szerzői útmutató – Külügyi Műhely Alapítvány

A Külügyi Műhely Szemle aktuális, valamint archív számai az alábbi hivatkozáson tekinthetők meg.

További kérdések esetén kérjük, keressen fel minket az alábbi elérhetőségen: kmszerkesztoseg@gmail.com

A Külügyi Műhely Szemle tudományos munkálataiért felel:

Főszerkesztő: Tóth Zoltán Balázs

Szerkesztőbizottság tagjai:

Antal Gábor, Baráth Noémi Emőke, Bederna Zsolt, dr. Budai Péter, Csáky Ádám, Farkas Attila, Gombos Jarmo, Dr. Harangozó Dániel, Héder Klára, Kis Katalin, Kupi Marcell, dr. Merkel Csenge, Pálfi László, Schvéd Brigitta Kinga, Szabó Levente Gábor, Dr. Szalay Gábor, Dr. Szegedi Krisztina, dr. Teleki Bálint, Tóth László, dr. Wágner Tamás Zoltán, Dr. Zalahegyi Zoltán

A Külügyi Műhely Szemle alapítói:

Antal Gábor, Baráth Noémi Emőke, Bederna Zsolt, dr. Budai Péter, Csáky Ádám, Farkas Attila, Gombos Jarmo, Dr. Harangozó Dániel, Héder Klára, Kis Katalin, Kupi Marcell, dr. Merkel Csenge, Pálfi László, Schvéd Brigitta Kinga, Szabó Levente Gábor, Dr. Szalay Gábor, Dr. Szegedi Krisztina, dr. Teleki Bálint, Tóth László, Tóth Zoltán Balázs, dr. Wágner Tamás Zoltán, Dr. Zalahegyi Zoltán