A Külügyi Műhely Alapítvány elkötelezett abban, hogy a tudományos életpálya iránt érdeklődő BA, MA és PHD hallgatók, valamint a szakértők (oktatók, tudományos intézetben dolgozók, stb.) számára egyaránt rendszerezze a fellelhető tudásanyagot, és azt könnyen áttekinthető formában továbbadja. Az online és offline térben egyidejűleg számos hasznos információ, érdekesség, állás és pályázati lehetőség fellelhető, ezek viszont rendszerezetlenül, sokszor alacsony publicitás mellett jelennek meg.

A Kutatás & Karrier a fenti helyzeten kíván változtatni. 2021-ben a projekt az alábbi elemek megvalósítását vállalja:

• A Facebook-on mindenki számára elérhető lesz a Kutatás & Karrier elnevezésű csoport, amely a tudományos élettel kapcsolatos aktuális álláslehetőségeket, pályázati felhívásokat, híreket és az egyéb érdekességeket gyűjti össze. A csoport tartalma a tagokkal közösen kerül folyamatosan bővítésre.
  • 2021. februártól két kompetenciafejlesztő program fog napvilágot látni, amelyek kidolgozása jelenleg folyamatban van.

A koronavírus járványra való tekintettel a Kutatás & Karrier projekt elindítását elhalasztottuk 2021. februárra.