Elindult az új honlapunk!

Az elmúlt tíz évben számos olyan esemény következett be, amely megváltoztatta a nemzetközi kapcsolatok dinamikáját, egyben közvetlen hatást gyakorolt az emberek mindennapjaira is. A teljesség igénye nélkül lehet megemlíteni a 2008-as gazdasági világválságot és a nyomában járó válságkezelési mechanizmusokat, az Arab tavaszt, Oroszország expanziós külpolitikáját, az Észak-Korea jelentette a fenyegetést, vagy éppen Kína politikai rendszerének átalakulását.

A fenti események okán olyan kihívásokkal kellett fejlődő és fejlett országoknak megküzdeni, mint a megakadt gazdasági fejlődés nyomában járó társadalmi feszültségek, belső és határokon átívelő fegyveres konfliktusok kirobbanása, tömeges migráció, illetve hatalmi vetélkedés a nemzetközi színtéren.

Az eseményeket nyomon követő Olvasó joggal érezheti azt, hogy a világ kiszámíthatatlanul gyorsan változik körülötte. A Politikai Spektrum Alapítvány munkatársai azt a célt tűzték ki maguk elé, hogy ezeket a változásokat mélyebben is megértsék és feldolgozzák, és az eredményeket mindenki számára elérhetően közzétegyék. 

A Politikai Spektrum Alapítvány elsődleges célja tudományterületeken átívelő kutatások lebonyolítása és elemzések publikálása. Ehhez ad színteret az új honlap, amely az Elemzések, illetve a Külügyi műhely menüpontok alatt biztosít erre lehetőséget.