Megjelent a Külügyi Műhely 2020/1. száma

Megjelent a Külügyi Műhely c. online tudományos folyóirat 2020/1. száma, amely 15 szaktanulmányt és 1 recenziót tartalmaz. Bár maga a lapszám a koronavírus-járvány feltételezhetően lecsengő időszakában jelent meg, az ebben publikált írások még a járvány előtti időszak kutatási eredményeit tükrözik, maga a jelenség mindössze néhány írásban jelenik meg említés szintjén.

Szerzőink a teljesség igénye nélkül olyan témákat dolgoztak fel, mint az afrikai migrációkezelés, az Európai Unió antikorrupciós politikája, adatvédelmi joggal kapcsolatos kérdések, az európai uniós védjegy (EUTM), digitális adók kérdése, szabályozási befagyasztás, pénzmosás és terrorizmusfinanszírozás a Pénzügyi Akciócsoport szemüvegén keresztül, latin-amerikai országok népszövetségi tagsága, Spanyolország migrációs folyamatainak történelmi áttekintése, stb.

A Külügyi Műhelyben megjelent tanulmányok minőségbiztosításáért a kollegiális, duplavak lektorálás felel, és maga a lapszám archiválásra került az Országos Széchenyi Könyvtár Elektronikus Periodika Archívum és Adatbázisban, az MTA REAL és MTA REAL-J repozitóriumokban (illetve ahol lehetőségünk volt, ott további adatbázisokba is feltöltésre került, úgy mint EDIT, vagy SZTE Publicatio).

A teljes lapszám az alábbi hivatkozáson érhető el:

https://kulugyimuhelyalapitvany.hu/kulugyi-muhely-2020-1/