Együttműködünk a Kárpátalja.ma oldallal!

Az első kárpátaljai magyar hírportált 2011 februárjában hívta életre a Pro Cultura Subcarpathica civil szervezet. A Kárpátalja.ma célja, hogy az aktuális politikai széljárásoktól függetlenül nyújtson objektív tájékoztatást a Kárpátaljára és Ukrajnára vonatkozó, valamint az összmagyarságot érintő fontosabb mozzanatokról, eseményekről.

A honlapnál nagy hangsúlyt fektetnek az egyedi tartalmakra. Míg hétköznapokon a közéleti eseményeké, aktuális híreké a főszerep, hétvégente magazin jelleget ölt a portál – kárpátaljai mesterségeket, személyeket bemutató sorozatok, riportok, az adott hét eseményeire reflektáló jegyzetek, kulturális tematikájú írások kerülnek előtérbe.

Hogy a kárpátaljai magyarság életéről, gondolatairól, fontosabb problémáiról a többségi lakosok is tájékoztatást kapjanak, 2014-től – a kárpátaljai magyar sajtóorgánumok közül elsőként – ukrán rovatot indított a lap. Fontosabb híreik 2018-tól angol nyelven is olvashatóak.

A Kárpátalja.ma 2015-ben Főkonzulátusi Sajtódíjban részesültünk a magyar-ukrán kapcsolatok és a kárpátaljai magyarság életének, helyzetének magas színvonalú bemutatásáért.