Bemutatkozik legújabb partnerünk, a Jurátus!

A Jurátus az ELTE Állam- és Jogtudományi Karának hallgatói magazinja. Lapunk több évtizedes múltra tekint vissza, és jelenleg a Kar egyik legdinamikusabban fejlődő közössége.

Az egyetem egyik legmodernebb kari lapjaként a szorgalmi időszakban napi rendszerességgel jelentetünk meg cikkeket online felületeinken. Írásainkban nemcsak a Kart és az ELTE egészét érintő eseményekre reagálunk, hanem fontos közéleti és kulturális kérdésekkel is foglalkozunk – szerkesztőségünk szem előtt tartja, hogy a hallgatók többek egyetemi polgároknál, így kiemelt jelentőséget kapnak az egészséggel és az életmóddal kapcsolatos témák. Összességében öt fő rovatunk van: az Egyetem tér, a Tudomány, a Karrier&Külügy, a Kultúra&Gasztró és az Életmód. Ezenfelül lehetőséget biztosítunk a hallgatói vélemények publikálására – Vélemény alrovatunk keretein belül -, valamint Művészsarkunkban tehetséges kari polgárok alkotásait csodálhatják meg az olvasók.

Kiemelten figyelünk rá, hogy beszéljünk minden olyan témáról, ami egyetemünk hallgatóit érdekli, foglalkoztatja. Ennek megfelelően azon hallgatók számára, akik nem akarnak a szerkesztőség tagjai lenni, lehetőséget biztosítunk vendégírások publikálására. Akik nem kívánnak élni ezzel a lehetőséggel, számukra pedig rendelkezésre áll az Ötletládánk, ahova anonim módon küldhetnek ötleteket lapunknak.

Szerkesztőségünk írókból, olvasószerkesztőkből, rovatvezetőkből, fotósokból, és lapmenedzser kollégákból áll – kiemelkedően teljesítő tagjaink számára biztosított a szervezeten belüli előrelépés.

A Jurátus egy mindig megújuló, lelkes csapat, amely új ismeretségeken és barátságokon kívül szakmai fejlődésre, illetve tapasztalatszerzésre kínál lehetőséget tagjainak. Szervezetünk rendkívül heterogén közösség: politológus és jogász szakról, illetve minden évfolyamról csatlakozhatnak hozzánk az egyetemisták. Diákszervezetként nagy hangsúlyt fektetünk a csapatépítésre, valamint egy olyan közösség kialakítására, ahol a tapasztalatszerzés, a kibontakozás öröme mellett tagjaink, még a Covid-19 pandémiás helyzet okozta bizonytalanságban is, egy támogató, biztos társaságot tudhatnak maguk körül.

Amellett, hogy hallgatói lapként együttműködünk az egyetemen megtalálható valamennyi diákszervezettel, az ország különböző pontjain működő jogi kari újságokkal is szoros kapcsolatot ápolunk.

A cikkeinket a honlapunkon kívül közösségi média felületeinken is megtekinthetik az érdeklődők.

Honlap: https://juratus.elte.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/Juratus

Instagram: https://www.instagram.com/elte_juratus/

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/juratus/

Elérhetőségek: foszerkeszto@juratus.net; info@juratus.net; juratus@juratus.net; lapmenedzser@juratus.net