Bemutatkozik legújabb partnerünk, a Hunexpert

2012-ben születtek meg az első gondolatok egy olyan platformról, amely lehetőséget biztosít arra, hogy a fiatal kutatók összeköttetésbe kerüljenek a munkaerőpiac szereplőivel. Erre az ötletre építve jött létre 2019-ben a Fiatal Szakértői Rendszer és a megvalósításáért felelős Hunexpert Magyar Szakértői Rendszer Kft. A Fiatal Szakértői Rendszer (FSZR) szinte bármely − akár egyedi – szakterületen lehetőséget biztosít egy adott cég tevékenységének szakmai- tudományos támogatására a releváns szakterületen kutatást végző fiatal szakértők, tehetségek bevonásával.
A Hunexpert már a kezdetektől fogva szoros együttműködést alakított ki a Doktoranduszok Országos Szövetségével, különböző egyetemekkel, szakkollégiumokkal, így biztosítva azt, hogy minél szélesebb körben tudja elérni azokat a kutatókat, doktoranduszokat, akik szívesen vállalnak szakértői munkákat. A fiatal szakértők így értékes munkatapasztalatot szerezhetnek, tudásukat kamatoztathatják, míg a cégeknek rengeteg ráfordítást takaríthat meg a rendszer. Az FSZR-en keresztül végzett projektmunkák nem országhatárhoz kötöttek, nem járnak hosszabb elköteleződéssel, így a fiatal kutatók tanulmányaik mellett bárhonnan, bármikor végezhetik a feladatokat.

A Hunexpert nemcsak a szakértők és a cégek összekötésében vállal szerepet, hanem a kutatói projektek lebonyolítását is vállalja; beleértve a teljes adminisztrációt, kapcsolattartást, így a szakértőknek csak a szakmai megvalósítással kell foglalkozni, míg a megrendelő pedig a kész munkát kaphatja kézhez akár már lektorált, publikálható formában.

Az FSZR felépítése nagyon egyszerű: Első lépésként egy két körös regisztrációt kell elvégezni a www.fszr.hu weboldalon, ahol meg tudod adni a képzési területedet, fel tudod tölteni az önéletrajzod, ezáltal létrehozod a Szakértői profilodat. Az aktuális projektlehetőségekről, felhívásokról egy dedikált levelezőlistán keresztül értesítik a tagokat.

A Facebook oldalukon napi rendszerességgel tesznek közzé híreket a magyar tudományos élet aktualitásairól: aktív pályázati lehetőségekről, publikációs felhívásokról és kulturális-tudományos eseményekről.

2020-tól egyre nagyobb igény mutatkozott arra is, hogy ne csak projekt jelleggel, hanem alkalmazotti munkakörökre is közvetítsenek tehetségeket. Ezzel létrejött egy új, toborzás-kiválasztási szolgáltatásuk, melynek köszönhetően hosszú távra is tudnak kimagasló tudású, specialista munkaerőt biztosítani a partnereik számára. Erősségük a munkaerő-toborzási piacon, hogy a partneri igények felmérésétől, az új munkatárs beléptetéséig minden munkafolyamatot végig kísérnek és a sikeres munkába állást követően is biztosítják, hogy mindkét fél elégedett legyen a választással. A Hunexpert mint HR szolgáltató, a toborzás-kiválasztás mellett szinte bármely HR tevékenység kapcsán segítségére lehet a megrendelőnek egyedileg, cégre szabottan összeállított HR csomagok által.

A jövőre nézve fontosnak tartják a partneri együttműködések bővítését, szolgáltatásaik további fejlesztését, a Fiatal Szakértői Rendszerrel kapcsolatban pedig arra törekszenek, hogy ne csupán egy adatbázis legyen, hanem egyúttal egy szakmai, tudományos közösséget is jelentsen a tagok számára. Céljuk e tudományos közösségbe bevonni nemcsak a magyar felsőoktatási intézményekben hallgató fiatalokat, hanem a külföldön tanuló, dolgozó, élő magyar fiatalságot is.

Weboldal: www.hunexpert.hu / www.fszr.hu

Email-cím: info@hunexpert.hu

Facebook: https://www.facebook.com/hunexpert

Linkedin: https://www.linkedin.com/company/66603647