Szervezetünk felfüggeszti tevékenységét

Ezúton tájékoztatjuk Kedves Követőinket, hogy a Külügyi Műhely Alapítvány 2024. 01. 01. napjától felfüggeszti szakmai tevékenységét. Ennek folyományaként a „Külügyi Műhely” c. online tudományos folyóirat, valamint a „Külügyi Műhely – Gyorselemzés sorozat” c. online tudományos időszaki kiadvány keretein belül sem kerül publikálásra újabb lapszám.

Köszönjük szépen a megtisztelő figyelmet és támogatást, amely a Külügyi Műhely Alapítvány által gondozott kiadványokat és tudományos közösségszervezési munkát kísérte. Néhány számban kifejtve a 2018. és 2023. közötti időszak főbb eredményeit:

  • A „Külügyi Műhely” c. folyóirat 7 rendes és 1 dupla lapszámában összesen 114 db tudományos írás jelent meg.
  • A „Külügyi Műhely – Gyorselemzés sorozat” c. kiadványban összesen 23 db tudományos írás jelent meg.
  • „A klímaváltozás hatásaiból eredő kihívások – Válogatott tanulmányok a globális éghajlatváltozás jogi, politikai, gazdasági és társadalmi vonatkozásairól” c. nyomtatásban és online is megjelenő tanulmánykötetben összesen 15 db tudományos írás jelent meg.
  • A „Válságtól válságig – Válogatott tanulmányok az észak-afrikai és a közel-keleti régió országairól az „arab tavasz” és a Covid-19 pandémia közötti időszakban” c. nyomtatásban és online is megjelenő tanulmánykötetben összesen 12 db tudományos írás jelent meg.
  • 2021-ben és 2022-ben 1-1 db cikkírói pályázat került kiírásra, az első három helyezett részére könyvutalvány-nyereménnyel és médiamegjelenéssel.
  • 50+ médiamegjelenés magyarországi és határon túli magyar nyelvű médiumokban, tudományos portálokon.

A szakmai sikerek nem valósulhattak volna meg a Külügyi Műhely Alapítvány célkitűzéseit támogató szakmai közösség nélkül, ezúton is köszönet illeti mindenki munkáját!

A Külügyi Műhely Alapítvány honlapja a továbbiakban archív oldalként funkcionál.