Elindult a Külügyi Műhely c. folyóirat!

A Külügyi Műhely Alapítvány gondozásában a mai napon megjelent a Külügyi Műhely c. folyóirat első száma. Az online megjelenésű tudományos folyóirat a külügyi kutatások eredményeinek kíván teret engedni egyetemi hallgatóknak – BA, MA és PhD képzésben részt vevők –, valamint szakértők számára.

A Külügyi Műhely első lapszáma elérhető az alábbi hivatkozáson.

Szerkesztőbizottság

A Szerkesztőbizottságba nyílt felhívás útján lehetett jelentkezni doktorandusz hallgatóknak és doktorjelölteknek. A kiválasztási folyamat végére a Szerkesztőbizottság 21 fővel állt fel, akik nyolc különböző felsőoktatási intézményben végzik tanulmányaikat– Budapesti Corvinus Egyetem, Eötvös Loránd Tudományegyetem, Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Óbudai Egyetem, Pázmány Péter Katolikus Egyetem, Pécsi Tudományegyetem, Szegedi Tudományegyetem, valamint a Széchenyi István Egyetem.

A Szerkesztőbizottság tagjai olyan területeken szereztek szakmai tapasztalatokat, mint a központi államigazgatás, felsőoktatási intézmények (oktatóként), központi bank, ügyvédi iroda, stb. A tapasztalatok széles tárháza mindenképpen nagy segítséget jelentett a Külügyi Műhely kialakítása során, hogy az a lehető legjobban illeszkedjen mind a tudományos szféra, mind pedig az Olvasók elvárásaihoz.

Tudományos paraméterek

A Külügyi Műhely úgy került kialakításra, hogy az megfeleljen a lehető legszigorúbb tudományos elvárásoknak is. Ennek érdekében a beérkezett folyóiratok duplavak lektoráláson mennek keresztül, míg a végleges lapszám ISSN azonosítóval, az egyes szakcikkek Crossref DOI azonosítóval jelennek meg.  Továbbá minden lapszám archiválásra kerül a Magyar Tudományos Akadémia REAL repozitóriumában, valamint az Országos Széchenyi Könyvtár Elektronikus Periodika Archívum és Adatbázisában egyaránt.

Nyitottak vagyunk az együttműködésre!

A jövőben szeretnénk minél több, felsőoktatási hallgatókat tömörítő szervezettel, hazai és határon túli felsőoktatási intézménnyel és szakmai szervezettel felvenni a kapcsolatot, hogy valamilyen formában kölcsönösen kamatozó együttműködést alakítsunk ki. Az együttműködés egyik célja a kölcsönös tudásmegosztás, amellyel a felsőoktatási hallgatók szakmai fejlődését kívánjuk előmozdítani.

A Külügyi Műhely további paramétereiről, valamint a Szerzői útmutatóról az alábbi hivatkozáson tájékozódhat.