Megjelent első kettő tudományos segédletünk

A Külügyi Műhely Alapítvány 2018. óta gondozza a Külügyi Műhely – Gyorselemzés sorozat c. online tudományos időszaki kiadványt, míg 2019. óta a Külügyi Műhely c. online tudományos folyóiratot. Az azóta eltelt időszakban számos tapasztalat gyűlt össze a tudományos publikálással kapcsolatosan, amelyeket ezúton szeretnénk megosztani – kiváltképpen kezdő – kutatókkal.

A kutató láthatóságát előmozdító felületek bemutatása (2022). Külügyi Műhely Alapítvány, Budapest.

A segédlet azt a célt szolgálja, hogy bemutassa a kutatók számára rendelkezésre álló online felületeket, amelyekkel a kutatási eredményeik népszerűsítését végezhetik el. Bemutatásra kerül a Magyar Tudományos Művek Tára, az ORCID, a Google Scholar, a ResearchGate, a népszerűsítést előmozdító nem tudományos közösségi média oldalakat, illetve egyéb tanácsokat is ad a disszeminációs folyamathoz.

A tudományos publikáció elkészítésének alapjai (2022). Külügyi Műhely Alapítvány, Budapest.

A segédlet azt a célt szolgálja, végigvezesse a kutatót a publikálás folyamatában attól kezdődően, hogy miképpen válasszon ki folyóiratot a kézirat benyújtásához, hogyan készítse el a kéziratot, illetve milyen munkafolyamatokkal érdemes számolni a megjelenés során.

A tudományos segédletek megvalósulását az alábbi támogatók tették lehetővé: