Publikációs felhívás – Külügyi Műhely c. folyóirat kiberbiztonság különszám!

Az idén novemberben 2 éves Külügyi Műhely c. online tudományos folyóirat 2021. évi különszámába várunk kéziratokat hallgatóktól, oktatóktól, kutatóktól és szakértőktől egyaránt, akik szak,- és kutatási témája a kiberbiztonság témaköréhez illeszkedik. A publikációs felhívás a 2021. november 12 és 13 között megrendezésre kerülő Cyex Camp Kiberbiztonsági Versenyt erősíti, amellyel eseményre a jelentkezési határidők, valamint további részletek az alábbi hivatkozáson érhetők el. 

A kiberbiztonság témaköre a Szerző által kidolgozott tudományterület, megközelítés és módszertan alapján járható körül, amely egyaránt lehet átfogó,- vagy esettanulmány.

A kéziratok leadási határideje: 2021. december 31.

A kéziratok elkészítésével kapcsolatos tartalmi és formai követelményekről a Szerzői útmutatóban tájékozódhat.

Az elkészült kézirathoz kérjük megküldeni a Szerzői nyilatkozatot is.

A kéziratokat a kmszerkesztoseg@gmail.com e-mail címen fogadjuk.

A kéziratok elbírálási és publikálási folyamata

  • A kézirat beérkezésével kapcsolatosan minden esetben visszajelzést küldünk.
  • A javított kéziratot a lektori véleményekkel együtt 2022 januárjában visszaküldjük a Szerző(k)nek.
  • A kézirat kiértékelésének alapvetően három kimenetele lehet:
    1. A kézirat publikálásra alkalmas a lektori észrevételek átvezetését követően.
    2. A kézirat publikálásra alkalmas, de a javítás mértékéből adódóan javasoljuk a Szerző(k)nek, hogy a Külügyi Műhely c. folyóirat soron következő számában jelenjen meg a kézirat.
    3. A kézirat nem alkalmas a publikálásra, ezért a kézirat újbóli benyújtását kérjük a Szerző(k)től, amely a soron következő lapszámnál kerül újra kiértékelésre.
  • A javított kézirat megküldésénél kérjük csatolni:
    1. A kézirat korrektúrával ellátott változatát, valamint
    2. A kézirat korrektúra nélküli, publikálásra alkalmas változatát.
  • A lektorok által javasolt módosítások átvezetését követően kisebb módosítási javaslatok kérhetők a Szerzők(k)től – a javításokkal összefüggésben.
  • A publikálásra alkalmas kéziratok szerkesztésére novemberben kerül sor.
  • A Külügyi Műhely 2021. évi különszáma várhatóan legkésőbb 2022 márciusáig megjelenik. A megjelenéssel kapcsolatosan Szerzőinket külön értesítjük.

A Külügyi Műhely tudományos paraméterei

  • Open access.
  • Crossref DOI azonosító.
  • ISSN azonosító.
  • MTA REAL és MTA REAL-J repozitóriumokban történő archiválás (továbbá lehetőség szerint egyéb repozitóriumokba való feltöltés, például EDIT).
  • Országos Széchenyi Könyvtár Elektronikus Periodika Adatbázisban történő archiválás
  • A kiadványt a Magyar Tudományos Művek Tára indexeli, továbbá a felületen regisztrált Szerzőink közleményeit rögzítjük.
  • A kiadvány tartalomjegyzéke elérhető a MATARKA adatbázisából.

A Külügyi Műhely c. folyóirat népszerűsítése

A kiadványunkban megjelenő tanulmányokat igyekszünk minél szélesebb körben népszerűsítjük hazai és határon túli magyar szakmai szervezetek és médiumok felületein, ezzel is növelve Szerzőink tudományos munkásságának láthatóságát. Szerzőink kéziratai továbbá közvetlenül is elérhetővé válnak a közösségi média felületeinken, úgy mint a Facebook, a LinkedIn, valamint az Academia.edu oldalainkon.

A korábbi években – a teljesség igénye nélkül – az alábbi felületeken jelentek meg cikkek a Külügyi Műhely c. folyóirat aktualis lapszámaival kapcsolatosan: Mandiner, TudományOn, Jurátus, Erdély.ma, Kárpátalja.ma, Kárpáti Igaz Szó, Felvidék.ma, Magyar Szó, Ma 7 médiacsalád, Új Magyar Képes Újság.